Logo Sigersted On Net
Forside

Rejsebeskrivelser
Sverige (Cykel)
Jylland 1 (Cykel)
Jylland 2 (Cykel)
Jylland 3 (Cykel)
Maderia (Vandre)
Afrika (Charter)
Egypten (Charter)
Mexico (Charter)
Nykøbing * 3 (MC)
Isla Margrita (Charter)
London (MC)
Nord om Nordsøen (MC)
Kalmar Tour 1 (MC)
Kalmar Tour 2 (MC)
Japan (Charter+selvrejs)
Sport skydning

Fotografering

MC

Japan 2014

Her kommer mine billeder og lidt rejsebeskrivelse af min tur til Japan i 2014. De første 9 dage var en charter tur med "Albatros travel" og de efterfølgende 19 dage rejste jeg rundt på egen hånd.

Link til Albatros travel: http://www.albatros-travel.dk)

Featured on TravelPod.comEndelig skal jeg på ferie i Japan!

Jeg har haft planer om at tage på ferie i Japan i flere år, men der har tidligere altid været noget i vejen, men i år er jeg klar.

27 dage i Japan, hvor de første 9 dage er en guidet tur og 19 dage hvor jeg rejser på egen hånd.

Formålet med denne rejse, ud over at have en ferie og se seværdigheder, er at opleve den japanske kultur og tager billeder ... en masse billeder.

Jeg taler ikke japansk og jeg har læst at de fleste japanere ikke taler engelsk ... dette kunne blive et problem. Ikke desto mindre; håber jeg at kunne klare mig med min hånd-tegn og den japanske venlighed.Bagage vægt problemer

Allerede før jeg begynder denne tur til Japan der er et problem: den tilladte carry-on vægt med Lufthansa er 8 kg. Desværre vejer mit foto-gear mere end 8 kg. Ja, jeg ved; Jeg har for meget foto-gear ... men at tage billeder er for mig en stor del af denne tur til Japan.

Albatros travel anbefalede: "Uha da, du må hellre spørg flyselskabet."

Flyselskabets hotline er ikke hjælpsom. Personen i call centeret læste reglerne op fra et script hvor der ingen fleksibilitet var at hente; ingen kreativ tanke og ingen hjælp til at løse dette problem.

Men internettets søgemaskiner har fundet en vej uden om flyselskabets manglende fleksibilitet: Snyd!
Løsningen blev en enkelt:
     Mens din håndbagage tjekkes; du har det tungeste foto-gear på dig.
     Når du kommer om bord på luft fly du kan lægge foto-gear'et i carry-on tasken. Ta-da! :-)

Det er strengt taget ikke snyd, da det er beskrevet i flyselskaberne egne regler. En dames håndtaske er tilladt ud over carry-on tasken. Jeg vælger at sidestille mit kamera+objektiv med dametasken ... om end mit Nikon D800 + 70-200mm F/2.8 objektiv + rem vejer ca 3 kg. :-)

Turen er reddet! :-)Alt optaget i nord-Japan

Byen Sapporo i det nordlige Japan, hvor jeg havde tiltængt at bo i 9 til 10 dage har ingen ledige pladser i nogen af de hoteller, jeg kan finde på internettet. Mærkeligt i betragtning af at Sapporo er en større by med omkring 2 millioner mennesker og tidligere vært for vinter-OL. Selv B&B og vandrehjem er fuldt booket.
Der er ledig værrelser i flere Hoteller i Tokyo, men det var ikke planen at blive i Tokyo i alle de 19 dage i min "selv-rejse" i Japan.

Humm. Jeg kan måske blive nød til at ændre mine planer betydeligt.

Jeg tror, ​​jeg vil få en snak med guiden og/eller hotellets personale på et af de hoteller vi skal bo de første 8 dage.
Afsted fra Kastrup

2014-07-20


Jeg tager toget fra Odense direkte til Kastrup lufthavn. Min bagage består af en stor kuffert (med tøj og en del foto/computer-udstyr) og en carry-on kuffert med det vigtigste kamera udstyr.
Carry-on kufferten er en specielt hårdfør kuffert hvor ydersiden er en hård plastic og indersiden har stødadsorberende skum og skillevæge og er vand, luft og støvtæt.

Den hedder Peli 1500 case og er den største carry-on kufferet som er tilladt af alle flyselskaber. (link til forhandler i Danmark: www.customcases.dk)
Den kan kraftigt anbefales til at transport af følsomt udstyr og ikke kun ved flyrejser også i dagligdagen.

I Kastrup er der kaos pga problemer med bagagehåndteringssystemet og der er proppet med mennesker. Heldigvis har Albatros Travel angivet et mødested i rejsebeskrivelsen som ligger lidt afsides og er nemt at finde.

Vores guide (Søren Bjelke) fortæller hvordan vi selv laver Check-in og hvor vi skal aflevere vores bagage. Check-in er hurtigt overstået med det tager en rum tid at få afleveret bagagen. Det er godt vi er i god tid.

Jeg er lidt spændt medens vi skal om bord på flyet ... vil min carry-on kuffert blive tjekket !?
Nope! De ville ikke engang tjekke vægten. Jeg er næsten skuffet når jeg nu har være så kreativ med fordelingen af vægten af alt mit udstyr. Det er næsten lige før jeg insistere på at få vejet min carry-on kuffert! .... men også kun næsten.
Forhåbentlig vil det gå lige så glat i Tyskland når vi skal skifte fly i Frankfurt.
1. dag. Ankomst til Tokyo

2014-07-21


Efter 11 timers flyvning fra Frankfurt til Tokyo, hvor jeg var kun i stand til at sove 2-3 timer landede vi i Japan.
At få vores bagage i lufthavnen gik fint og at komme gennem paskontrollen heller ikke noget problem. Til finformation: Man får skannet sine fingeraftryk ved paskontrollen.

Selvom der er meget se på den korte bustur til hotellet, falder jeg i søvn flere gange ... og jeg var ikke den eneste.

Der er 6 millioner automater i Japan.

Fordi vores værelser endnu ikke er klar, kan vi ikke tage et brusebad, så dagen site-seeing begynder med 25 trætte og ildelugtende turister. :-)

Billetter til Tokyo lokal tog

Vores første togstation i Japan. Alt er pænt og rent og meget organiseret. Folk er meget høflige.

En næsten tom tog i Tokyo

Selvom togstationerne har mange mennesker så opfører folk som pænt og efter både skrevende og uskrevende regler og ingen folk går ind i hinanden. Derfor føles disse stationer ikke klaustrofobiske.
På alle skilte står teksten over til engelsk neden under og man kan derfor rimelig nemt selv finde rundt.

Herunder billeder fra det berømte Meiji Jingo Shinto tempel som ligger i en park/skov midt i Tokyo.
  

  

Lokale beder ved Meiji Jingo Shinto templet.

Selvom dette tempel er en stor turisk attraktion er det stadig en religion for mange Japanere og man skal selvfølgelig opfører sig derefter.

  

     


Herunder billeder fra Harajuku-området hvor unge (for det meste) klæder sig ud, som deres favorit anime karakter eller bare fordi de (i et stykke tid) ønsker at slippe den strenge formalitet som ellers er normen i Japan.

Indgang til Harajuku street.
  

  De lokale taxaer er alle i meget fin stand og altid nyvaskede.

Billeder fra den berømte Shibuya station.
  Herover står jeg ved siden af den berømte hund "Hachikō" (her et link til historien (engelsk) http://en.wikipedia.org/wiki/Hachik%C5%8D)


Vejret er omkring 30 grader (C), men lidt overskyet, så solen bidder ikke, men luftfugtigheden .. ohhh mand ... jeg sveder.

Om aftenen spiser vi på en lokal restaurant med nogle (meget) japanske retter.
Vi har alle problemer med pindene, og nogle skal have en gaffel. Jeg ville også have nydt godt af en gaffel, men jeg holdt ud med kun pindene ... selv om jeg (mere end én gang) tabte mad tilbage på pladen eller på bordet ... eller på min t-shirt.

På vej hjem til hotellet jeg køber 3 flasker vand i lokal kiosk.
Bemærk: Tilsyneladende kan man ikke bruge VISA-kort i japanske pengeautomater, men du kan bruge VISA kort til at købe varer i butikkerne ... åbenbart uden at bruge ens PIN-nr!! Yikes.! 8-/


Antal skridt i dag: 11826
2. dag

2014-07-22


På denne anden dag skal vi se verdens største fiskemarkede som ligger i Tokyo: Tsukiji

Fiskemarkedet er en meget travlt arbejdsplads og man skal passe på hvor man går da nogle små vogne kører meget hurtigt ad nogle små stræder.
Man skal også spørge om lov hvis man tager billede af enkelt-personer; ikke alle er glade for at der bliver taget billeder. Og man skal huske på at selvom turister må gå ind på markedspladsen så er det først og fremmest en arbejdsplads.

Herunder billeder fra Tsukiji fiskemarkede:

Ved indgangen til fiskemarkede har en person fulgt "ingen rygning" skiltet og smidt cigaretten med det samme! :-)Nogle af fiskehandlerne går i det mere traditionelle tøj. Sejt!


  

  

  

Herover er en af fiskehendlerne som gerne ville fotograferes ... desværre ødelægger baggrundslyset billedet. Det skulle jeg have set. Æv!

  

  

Ham her hugger froset tun ... temmelig hurtigt ... kun iført hvide stof-handsker. Uha da! 8-(
Men han må være god til det ... for han har stadig alle sine fingre.


  

  

  


De gamle udgaver af vognene anvendes stadig men det er de moderne elektriske som de fleste anvender.  

  

  

  Efter fiskemarkede tager vi en gåtur i byen og ser bla. de dyre butikker .... ikke lige noget for mig men bagefter holder vi pause i en arkitektonisk perle: Konferencecenteret Tokyo International Forum.
Bygningen er en meget åben stål-konstruktion med glas facade. Det lyder umiddelbart som en uheldig ide i et land som har flere jordskel om dagen. Men bygningen er bygget som en båd som ligger på hovedet og er derfor meget stærk.
Hele bygningen er kølig pga air-condition så man kan blive afkølet og slappe af.
Herunder et par billeder:
 Senere tager vi han for at se kejserens palads men da det er lukket for offentligheden kan vi kun se det udefra.På vej tilbage til togstationen opdager nogle fra gruppen denne "danske" butik med hjemmelavede hotdogs ... øh?Senere opdager en en som sidder i det fine vejr og læser manga som hun ser meget opslugt af! :-)


Antal skridt i dag : 22233
3. dag

2014-07-23


I dag er ikke en gruppe dag. Man kan hver for sig bruger dagen til hvad man har lyst til. Man kan også tage med guiden Søren som tager en tur til et udsigtstårn.

Jeg mener at have fundet ud af hvordan man kommer rundt med de lokale toge og vil derfor tage til den anden ende af Tokyo for at se Edo Museet.

For at komme til Edo museet skal jeg tage et par af de lokale toge i Tokyo og skifte tog to gange. Det skulle være muligt da jeg har holdt øje med hvad og hvordan vores guide gjorde ved togstationerne.
Desuden har vi både fået et fint kort over alle Tokyos lokale-tog og vores "Japanese rail pass" (Japansk tog billet-kort).
Med RailPass'et kan man køre med næsten alle toge i Japan uden at skulle betale billet ... eller finde ud af hvordan man bestiller en billet. Man skal bare vise sit RailPass ved sluse-indgangen til stationen. Lækkert.
 

Det nemmere at finde rundt med togene i Tokyo en antaget og jeg ankommer til Edo museet uden at have kørt forkert eller endsige have været i tvivl om hvilket tog jeg skulle tage.

Bygningen hvori Edo museets befinder sig en usædvanelig ... for at sige det mildt. Det står på stylter og starter først 4-5 etager oppe!

Herover står jeg foran Edo Museet.


  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  
Museet er godt omend jeg forventede at det var større.
Det var interessant at få lov til at røre vil flere af udstillingerne, som selvfølgelig var rekonstruktioner.Japanerne kan sove over alt. :-)


I Japan er selv cykel-parkering er organiseret. Herover er der betalt cykelparkering. Herved kan man lade cyklen stå låst fast i båsen i flere dage og stadig kun betale for den tid cyklen har stået der.


Antal skridt i dag: 135614. dag. Shinkansen

2014-07-24


I dan skal vi prøve det Japanske højhastighedstog "Shinkansen" som kan kører op til 380 km/t.

Vi skal kører med Shinkansen fra tokyo til Kyoto; de 520 km tager ca. 2 1/2 time da der er flere stop undervejs.

Herunder billeder fra togrejsen:


  Vores lokale guide (Anne-Marie) som taler perfekt Japansk, Engelsk og Dansk (med kun lidt accent) forsøger at hjælpe mig med at finde et hotel i byen Sapporo. Sapporo er den million-by i det nordlige Japan hvor jeg har tænkt at rejse hen om 4 dage når resten af gruppen flyver hjem.

Først prøver hun selv og da det ikke giver resultat prøver hun ringer hun til nogle af hendes kontakter men der er ikke sted at overnatte i Sapporo ... eller i en omkreds af 50-60 km.
Jeg er taknemlig for indsatsen og må erkende at jeg ikke kommer til det nordlige Japan. Æv.

I stedet ændre jeg mine planer og finder selv hotel i Tokyo i 7 dage og hotel i Osaka i 10 dage.
Årsagen til at de fleste dage bliver i Osaka er fordi at Anne-Marie anbefaler det højt. "Osaka is more interesting and lively than Tokyo as people are more easy-going." Det ser jeg frem til.
Desuden er der flere steder som jeg vil se i Osaka og omegn og det er også fra Osaka jeg skal flyve hjem fra.

  
Herover Kyoto station og en af taxa'erne hvor chaufføren kan åbne døren medens han sidder i fører-sædet.

 
Herover billeder fra vores første middagsmad i Kyoto.


Det lokale tog-kort er en del mere simpelt end i Tokyo.


I et af lokaltogene opdager jeg en af de lokale som har en alternativ siddestilling. Måske er han munk?

Herunder billeder fra Shinto-helligdommen Fushimi Inari-taisha:
  

  

  

     


Da vi kommer tilbage til Kyoto er der i centrum en parade af en slags. Jeg forstår ikke i hvad paraden er for, men det ser stilfuldt ud. Nærmest loge-agtigt.
  

  
På vej til Kyotos Gion-kvarter tager jeg disse billeder:
  
Billeder fra Kyotos Gion-kvarter:
  

  


På vej tilbage til hotellet er jeg så optaget af seneriet at jeg kommer væk fra de andre. Jeg tager mig god tid og opsnuser atmosfæren i den gamle bydel og forsøger at tage billeder i skumringen:
  

  

Antal skridt i dag: 16203


5. dag. Kyoto

2014-07-25

I dag starter vi med en cykeltur ude på landet; langt fra storbyerne. Bagefter skal vi se den berømte Nijo-borg/slot (det med de pivende gulve) og til sidst skal vi se den gyldne pavilion.

Det er rimeligt varmt i dag med ca 35 grader C og vi sveder alle men det er en fint cykeltur gennem en skov af bambus og ris-marker.
En fra gruppen siger at han ikke engang når han løber maraton sveder få meget som når han cykler her. Jep det er en våd omgang og vi får alle drukket meget.

Herunder billeder fra cykelturen:
  

     

  

  

  

  

  

  

  


Herunder et svalende sted på cykelturen: En ægte Zen-have! :-)
  

  

  Tilbage i byen får vi noget at spise. Omend jeg ikke helt fik fat i hvad alle de forskellige dele retter er, så smager det ganske udemærket.Herunder billeder fra Nijo-borgen:
  

  

  

  

  

  

  
Herunder billeder fra den gyldne pavilion hvor der er mange kinesiske turister.
  

  

  

  

  

Antal skridt i dag: 158656. dag. Hiroshima og Miya-jima tempel-øen

2014-07-26


I dag tager vi Shinkansen toget sud på for at se Hiroshima og tempel-øen Miya-jima.

Her et billede fra en af de lokale undergrundsstationer i Kyoto hvor jeg opdager en temmelig lille betalings-telefon.

Selv når Shinkansen kører over 300 km/t tager det alligevel et stykke tid at komme fra Kyoto til Hiroshima. Det er okay da der er meget at se ud af vinduet.


Hiroshima Peace Memorial
Museet ved Hiroshima Freds Mindesmærket er absolut knusende. At læse om de lidelser folk gik igennem og desværre stadig har helbredsmæssige men af.
Og de gamle fotografier ....... de vil være hos mig i lang tid fremover ....

Jeg får ikke taget mange billeder inde fra museet.
  

  

Efter Hiroshima museet gik hele gruppen en tur for at man kunne sunde sig.

Sadako Sasaki's 1000 traner
Ved siden af parken til Hiroshima freds mindesmærket er et andet mindesmærke. Det handler om et japansk sagn/tale måde om at en person som folder 1000 origami traner kan få et ønske opfyldt.

En japansk pige ved navn "Sadako Sasaki" som var 2 år da atom-bomben sprang ca.1,6km fra hendes hjem og som 10-årig havde udviklet leukemi. Hun nåede kun at folde 644 før hun dødede.

Hendes venner foldede de resterende traner og Sasaki blev begravet med de 1000 traner.

Her et link til hendes historie (på engelsk):
https://en.wikipedia.org/wiki/Sadako_Sasaki

  Genbaku Dome
Som den eneste bygning som står tilbage er "Genbaku Dome" (som betyder: Atom Bombe Kublen). Årsagen til at bygning ikke blev fået i stykker om andre bygninger er fordi atombomben sprang næten lige over bygningen så al tryk-kraften ramte ovenfra og ikke fra siden. Alle mennesker i bygningen blev øjeblikkeligt uslettet.

Her et link til bygningens historie:
https://en.wikipedia.org/wiki/Hiroshima_Peace_Memorial

        

Temple-øen Miya-jima
Ved siden af Genbaku Dome'en tager vi et let-bane-tog til færgen til temple-øen Miya-jima. Her nogle billeder undervejs:
  

Herunder et lille eksempel på "engrish". Læg mærke til teksten: "Enjoy rich teste in relaxing time" (på dansk: "Nyd rig smag i afslappet tid"). Man ved godt hvad der menes men oversættelsen er alligevel ved siden af. Det er bare sjovt. :-)


Billeder fra Miya-jima
  

  

  

Herunder lidt mere "engrish": "From this area if above sea level" (på dansk: "Fra dette areal er over hav overflade"). Griner!

Herunder klassisk japansk skoleuniformer:Antal skridt i dag: 16304


7. dag. Kobe kød og japansk vaskemaskine

2014-07-27


I dag er det gruppens sidste dag sammen og til aftensmad skal vi have det berømte Kobe-kød.

Indtil aftensmaden har man dagen til sig selv.

Jeg har en det gøremål: shopping og tøj-vask.
Jeg har ikke fået nok shorts med og skal have købt et par stykker mere. Dette er ikke så nemt som det lyder da jeg skal have størrelse XXL ... det er der ikke mange japanere som har brug for og derfor er der heller ikke mange butikker som har denne størrelse.
Efter at have været inde i flere forskellige butikker og spørge (uden held) ser jeg en butik som ser lovende ud. Det er en butik som sælger tøj fra amerika. Og jep, de har shorts i størrelse XXL. Nice. :-)

Min anden opgave i dag er at få vasket tøj. Det er jeg nød til da jeg skal være 28 dage i Japan i alt og har kun pakket rent tøj til ca. 10 dage. Normalt kan man få vasket tøj på hotelet men det er både dyrt og tager et par dage.
I stedet vil jeg selv vaske på mønt-vaskeri. På hotellet får jeg at vide hvor der ligger et mønt-vaskeri men da jeg kommer hen til stedet kan jeg ikke finde noget vaskeri. Jeg vandre lidt rundt og ser en 7-11 kiosk hvori jeg spørger om vej. Igen bliver tricket med at skrive engelsk anvendt og jeg får en fin vejledning og jeg finder vaskeriet - som ligger et kryds længere væk end de fortalte på hotellet. (Vaskeriet "lost in translation" :-)

Selvom vejledningen til vaskinen er mere end kryptisk får jeg vasket og tørret mit tøj. Herunder et billede:

Det er ret billigt og medens jeg venter på at maskinerne bliver færdig finder jeg ud af hvorfor. Det er fordi de lokale også anvender maskinerne. Det kan være fordi mange bor i meget små lejligheder hvor der ikke er plads til vaske-/tørre- maskiner.

På vej tilbage til hotellet støder jeg på en Toyota Prius som ikke ser voldsom miljøvenlig ud. Den har ikke mindre end 4 udstødningsrør!

Og det er en taxa ... gad vide om det er Japans svar på den franske film "Taxi"?

"TaxiPoster". Via Wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/File:TaxiPoster.jpg#/media/File:TaxiPoster.jpg


Antal skridt i dag: 13616


8. dag. Første dag på egen hånd i Japan

2014-07-28


.... kommer senere ....Erfaringer og råd af denne tur:

1. VISA kort VISA-kort virker ikke i Japanske kontant automater. For at hæve penge skal man i stedet finde en 7-11 kiosk som næsten alle har deres egen penge-automat hvor VISA-kort virker.
2. Toge Togene i Japan er nemme at bruge; selv for udlændinge som ikke kan læse japansk.
3. Japanere taler ikke engelsk Langt de fleste japanere kan ikke tale engelsk; heller ikke taxa-chaufførerne; nogle gange ikke engang de ansatte på hotellerne.
Jeg fandt dog ud af at de ansatte på hotellerne kunne læse og skrive engelsk men havde gevaldige problemer med at forstå endsige tale engelsk. Det er nok fordi japansk og engelsk har meget forskelligt lydbillede.

Med tålmodighed, venlighed og pegen på papir kan man dog komme langt.
4. Japan Rail pass Hvis skal være i Japan i mere end en uge og måske skal rejse mellem storbyerne så er et Japan Rail Pass vejen.
5. Vand I Japan er der træk-automater overalt. Det er _ikke_ en overdrivelse.
Der er så mange automater hvor man kan trække vand at det ikke er nødvendigt at tage vand med på de lange dagsture selvom der er 30-40 grader og man skal ud og cykle i landskabet.

Da alle anvender disse automater, selv de lokale, er der stor omsætning og derfor at priserne ret små. Ikke engang i supermarkederne er en halv liter vand billigere med mindre man køber 3 liters dunke.
6.